Ключами доступу Google користуються 400 млн акаунтів в усьому світі / Все новости / Главная

У 2022 році, в рамках боротьби з кіберзагрозами, Google запропонував альтернативу паролям - ключі доступу. Цей зручний та безпечний метод автентифікації, який використовує біометрію (відбиток пальця, розпізнавання обличчя) або PIN-код, за менш ніж рік здобув значну популярність: понад 1 мільярд автентифікацій у 400 мільйонах облікових записів Google.

Захист зв'язаних облікових записів

Окрім ключів доступу, Google удосконалив програму захисту зв'язаних облікових записів. Ця програма обмінюється попередженнями про кіберзагрози з іншими компаніями, чиїми сервісами ви користуєтесь, запобігаючи зламу одного облікового запису та використання його для атаки на інші. Зараз під захистом програми знаходяться 2,4 мільярда облікових записів у 3,4 мільйонах додатків та сайтів. У 2024 році Google планує розширити цю програму та кількість її партнерів.

Ключові оновлення:

  • Підтримка ключів доступу в Програмі додаткового захисту: Ця програма, розрахована на користувачів з високим ступенем ризику (журналісти, правозахисники, політики), тепер буде підтримувати ключі доступу як фактор автентифікації.
  • Більше можливостей для зберігання: Користувачі зможуть зберігати ключі доступу не лише на своїх пристроях, але й у незалежних менеджерах паролів, таких як 1Password та Dashlane.
  • Зростаюча підтримка галузі: До списку партнерів Google, які використовують ключі доступу, за останній рік додалися Amazon, 1Password, Dashlane, Docusign, Kayak, Mercari та Shopify.

Сьогодні скористатись функцією ключа доступу може кожен бажаючий. Для цього перейдіть на сторінку https://g.co/passkeys та дізнайтеся більше про те, як ключі доступу та інші інструменти Google можуть допомогти вам захистити свої облікові записи.

Переваги ключів доступу:

  • Зручність: Вхід за допомогою відбитка пальця, розпізнавання обличчя або PIN-коду.
  • Безпека: Стійкість до фішингу та інших кіберзагроз.
  • Швидкість: На 50% швидший вхід, ніж з паролями.



Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: